Kasteel Hoensbroeklaan tegenover huisnummer 190, Hoensbroek

Ridder Hoenpark

Dieren, planten en smaken ontdekken in het groene hart van Hoensbroek.

Om de sociale cohesie in Hoensbroek te verbeteren, heeft een groep enthousiaste vrijwilligers een deel van de huidige dierenweide bij Kasteel Hoensbroek omgevormd tot een groene ontmoetingsplek. Hierbij werkte de groep samen bestuursleden van de gezamenlijke buurtstichtingen en andere partijen.

Een deel van het dierenpark werd flink onder handen genomen door de vrijwilligers. Het heeft een nieuwe inrichting en aanplanting gekregen met hoogstamfruitbomen en fruit- en smulhagen. Ook werd er een bijenpaviljoen gerealiseerd, waar de Breuker bijen in alle rust kunnen zorgen voor heerlijke Breuker Honing. Er staat een mooie nieuwe blokhut naast de nieuw aangelegde knuffelweide. Kinderen en ouderen kunnen hier op bepaalde tijdstippen van de week dieren komen knuffelen. Kortom: het Ridder Hoen Park is een bijzondere plek waar ontmoeten en natuur centraal staan.

Er worden door het jaar verschillende activiteiten georganiseerd, zoals knutselmiddagen, paaseieren zoeken, picknicks en het bezoek van de kerstman.

Tijdlijn

Bekijk de ontwikkelingen van het initiatief in de tijdlijn

2019
16 maart 2019

NL Doet

Derde NL Doet werkdag in het park. Tevens eerste werkzaamheden de het naastgelegen vlindertuin.

9 juli 2017

Opening

Officiële opening door het park, door wethouder Jordy Clemens

2017
11 maart 2017

NL Doet

Eerste NL Doet werkdag

2015
27 juni 2015

Informatiebijeenkomst

De eerste informatiebijeenkomst voor werkgroepleden, genodigden en belangstellenden.

Nieuws

Bekijk de laatste ontwikkelingen