Kasteel Hoensbroeklaan tegenover huisnummer 190, Hoensbroek

Ridder Hoenpark

Om de sociale cohesie in Hoensbroek te verbeteren, heeft een groep enthousiaste vrijwilligers een deel van de huidige dierenweide bij Kasteel Hoensbroek omgevormd tot een groene ontmoetingsplek. Hierbij werkte de groep samen bestuursleden van de gezamenlijke buurtstichtingen en andere partijen.

Een deel van het dierenpark werd flink onder handen genomen door de vrijwilligers. Het heeft een nieuwe inrichting en aanplanting gekregen met hoogstamfruitbomen en fruit- en smulhagen. Ook werd er een bijenpaviljoen gerealiseerd, waar de Breuker bijen in alle rust kunnen zorgen voor heerlijke Breuker Honing. Er staat een mooie nieuwe blokhut naast de nieuw aangelegde knuffelweide. Kinderen en ouderen kunnen hier op bepaalde tijdstippen van de week dieren komen knuffelen. Kortom: het Ridder Hoen Park is een bijzondere plek waar ontmoeten en natuur centraal staan.

Nieuws

Bekijk de laatste ontwikkelingen

30 augustus 2019 | Facebook

Ridder Hoen Park

Bekenwandeling: Wandel onder begeleiding van een watergids van het Waterschap Limburg langs de Oude Moeder, Caumerbeek, Geleenbeek en Molenbeek en leer alles over deze Hoensbroekse waterlopen. Na ...

Lees het hele bericht

28 augustus 2019 | Facebook

Ridder Hoen Park

Vrijwilliger worden in het Ridder Hoen Park? U bent van harte welkom.

Lees het hele bericht

26 augustus 2019 | Facebook

Ridder Hoen Park

Lees het hele bericht

13 augustus 2019 | Facebook

Ridder Hoen Park

Lees het hele bericht

1 augustus 2019 | Facebook

Ridder Hoen Park

Lees het hele bericht