Locatie: Heerlerbaan 211-213, Heerlen

Tiny housing

Kleine huisjes en een nieuwe visie op wonen.

Tiny housing is een proefproject dat ongeveer vijftien verschillende kleine huisjes omvat waarin mensen gezamenlijk streven naar een duurzame vorm van leven. Denk hierbij aan het gebruik van duurzame technieken zoals windenergie. Maar er kan bijvoorbeeld ook gewerkt worden aan een gemeenschappelijke groentetuin. Ze delen benodigdheden, eten gezamenlijk én er is recht op privacy.

Tiny Houses zijn kleine, verplaatsbare, duurzame en zelfvoorzienende huisjes waarin de mogelijkheid bestaat om te logeren of een Bed & Breakfast te beginnen. Als elk van de vijftien huisjes zijn eigen ontwerp kan krijgen, creëer je ook een soort openluchtmuseum van tiny houses, waarin je open dagen en rondleidingen kunt organiseren.

Het project kan ook een voorbeeld zijn voor grensoverschrijdende samenwerking in de Euregio. In afwachting van een definitieve plek heeft mevr. Benders haar eigen tiny house al gebouwd en neergezet op eigen bouwgrond aan de Heerlerbaan. In deze proefperiode kunnen na evaluaties zaken bijgesteld worden en kaders, randvoorwaarden en regels worden vastgesteld.

Mir Benders

Initiatiefneemster


Webite

Nieuws

Bekijk de laatste ontwikkelingen